pátek 17. března 2017

Co v návodu použití nebylo - návštěva

Pokud nežiješ na samotě u lesa, v ponorce na dně oceánu nebo s mnichy v himalájském pohoří, tak se jistě setkáváš s nástrahami sociálního života zvaném NÁVŠTĚVY!
Proč o tom mluvím tak dramaticky? Pokud se v tobě neprojevila ohromná panika a děs v očích, pravděpodobně patříš do klubu Rezignovaných majitelů kavalíra.


Blíží se návštěva a kavalíří majitelé se rozdělí do dvou skupin, první to má v paži a druhá se snaží ze všech prostorů odstranit veškeré zmíňky o tom, že by kavalír vůbec nějaké chlupy pouštěl.

1. skupina: Zatím ještě nepoučení "šudlílci".

Do této skupiny s největší pravděpodobností patří majitelé prvního psa, kteří stále mají dostatek energie na to, aby před každou návštěvou vzali několika hodinovou šichtu, 4x vyluxovali veškeré koberce, 3x je přejeli vlhkým hadrem pro stáhnutí všech těch rozesetých potvor, 2x vyčesali kavalíra, aby co nejvíce zamezili dalšímu vypadávání a 1x nadávali na to, že celá ta činnost se dá přirovnat ke snaze vyčistit si zuby, zatímco se do toho jí makový závin zapíjený břečkou z listového špenátu a zeleného ječmene. Po několika desítkách minut lamentování se šudlíci uchylují k drastickému kroku s jediným cílem: Nedovolit jedinému chlupu dotknout se podlahy!

Dobrý pokus, šudlíku. 

Je naprosto jedno, jestli má příchozí návštěva doma psa a zná, jaké jsou s úklidem trable, šudlík má vždy už ve dveřích monolog na to, že jsou všude chlupy, že se maximálně omlouvá, a pro jistotu co deset minut pobíhá po místnosti s lepivým válečkem z IKEA a každého návštěvníka (ano, musím ten výraz použít) náruživě vojíždí.

2. skupina: Klub Rezignovaných majitelů kavalíra.

Rezignovaný majitel před návštěvou jednou vyluxuje. Teda pouze za předpokladu, jestli od posledního luxování uběhly víc jak tři dny. Pokud se luxovalo nedávno, zkonstatuje, že to ještě není tak hrozné, a jde si otevřít víno. Během cesty se sklenkou sebere pár chuchvalců. 
Návštěvu pak vítá se slovy: "Pes. Chlupy. Sorry."
Při odchodu návštěvy jen tak mimovděk pronese: "Možná mám někde váleček, mám ho jít hledat?"

V komentářích na Fb mi můžete napsat, do jaké skupiny patříte (Šudlík vs. Rezignovaný majitel).
A pro Rezignované majitele mám novinku - pravidelné příspěvky s naším utrpením.





Žádné komentáře:

Okomentovat